אריתריטול

מה הם היתרונות של אריתריטול לסוכרתיים

התשוקה האופיינית למתוק, אינה פוסחת על מי שמתמודדים עם מחלת הסוכרת או אלה שנחשבים לטרום-סוכרתיים. במצב כזה, באופן טבעי, עליהם להימנע מצריכת סוכר (ופחמימות בכלל) ככל הניתן, כך שרוב המזונות המתוקים נמצאים מחוץ לתחום. בעיה זו עוררה צורך משמעותי במציאת פתרונות חלופיים, שיאפשרו להמתיק את הקפה או העוגה, מבלי שהדבר ייפגע במדדי הסוכר.

אחד הממתיקים המוצלחים שקיימים בשוק הוא ממתיק בשם אריתריטול. ממתיק זה הפך פופולארי ביותר עם השנים בזכות יתרונותיו המשמעותיים, במיוחד ביחס לממתיקים אחרים.

אריתריטול Erythritol – מה זה בעצם?

תחליף סוכר אריתריטול התגלה לראשונה במאה ה-19 ובשנת 1990 החלו לייצר ולשווק אותו כממתיק. מדובר בסוכר כהלי, שמצוי באופן טבעי בגוף האדם וכן במזונות שונים. אריתריטול נמצא בפירות כמו ענבים, אפרסקים, אבטיח, מלון, אגסים ואוכמניות. הוא קיים גם בפטריות ובמזונות מותססים, כמו בירה, יין וגבינות. מכיוון שכך, הוא נחשב לסוכר טבעי.

הייצור המסחרי שלו נעשה באמצעות התססה של גלוקוז, המופק מדגנים. בשלב הבא הוא עובר שלושה מחזורי טיהור, עד שמתקבלים גבישים לבנים ונקיים, שמזכירים מאד גבישי סוכר. על אף הדמיון הרב, מתיקות האריתריטול פחותה מזו של סוכר לבן ומוערכת כ-70% ממנו. לכן על מנת להגיע למתיקות זהה, יש להשתמש בכמות גבוהה יותר של אריתריטול.

מה היתרונות של אריתריטול לסוכרתיים?

לאריתריטול כמה יתרונות בולטים, שהופכים אותו לממתיק מלאכותי מוצלח במיוחד. יתרונות אלה, נוגעים בין היתר לסוכרתיים ולמי שהוגדרו כגבוליים לסוכרת.

  • הוא אינו משפיע על רמות הסוכר והאינסולין בדם, ולכן בטוח לצריכה עבור סוכרתיים וטרום-סוכרתיים.
  • במצבים של היפוגליקמיה הוא נחשב כמגן על כלי הדם.
  • הוא בעל ערך קלורי מזערי - 0.24 קלוריות לגרם. זאת לעומת סוכר, שמכיל 4 קלוריות לגרם.
  • אין לו טעמי לוואי. לעיתים ניתן לחוש ב"אפקט צינון" כמו באכילת מנטה.
  • בניגוד לסוכר, הוא אינו גורם לעששת.
  • האריתריטול לא עובר תהליך של מטבוליזם בגוף. הוא מופרש ממנו כמו שנכנס, בתוך 24 שעות.
  • מכיוון שאינו מתפרק בגוף, הוא קל לעיכול.
  • הוא נחשב לבעל תכונות נוגדות חמצון.
  • אין לו תופעות לוואי. עם זאת, כאשר צורכים כמו. גדולה מאד בבת אחת, עלולה להיווצר אי נוחות בבטן, מה שלא אמור לקרות בשימוש רגיל. מסיבה זו הוא אינו מומלץ לבעלי תסמונת המעי הרגיז.

איך משתמשים באריתריטול?

המינון המומלץ של אריתריטול הוא עד 70 גרם ביום, השווים ל-15 כפיות. דרך אחרת היא לחשב את המינון באופן אישי, לפי הנוסחה של גרם אחד לכל קילו של משקל גוף. מדובר בכמות גדולה שאין בה צורך, אך הדבר בהחלט מוכיח שהממתיק בטוח לשימוש.

השימוש באריתריטול הוא בדיוק כמו שמשתמשים בסוכר. ניתן להמתיק בעזרתו משקאות חמים, לפזר כמו שהוא על פירות וכן להמתיק בעזרתו מאפים ומזונות מתוקים. יש לזכור שהוא פחות מתוק מסוכר ולכן יש להגדיל את הכמויות שבמתכון. עלולים להיות הבדלים קלים בטעם ובמרקם.

מכל הסיבות האלה, ניתן להבין שלאריתריטול יתרונות רבים, במיוחד עבור סוכרתיים וטרום-סוכרתיים. אלה וגם אלה יכולים לצרוך אותו ללא חשש. עם זאת, חשוב לזכור שכאשר רוכשים מוצרים המכילים אריתריטול, כדאי לוודא שאין בהם תכולה גבוהה של פחמימות ממקורות אחרים ומרכיבים נוספים, שאינם מומלצים לצריכה.

איך מזמינים אריתריטול לסוכרתיים?

אצלנו ב"גדעון" תוכלו למצוא אריזות שונות של אריתריטול, לשימוש פרטי או לצרכים תעשייתיים. ניתן להזמין מאיתנו אריתריטול בקופסא שמכילה 800 גרם, בשקית במשקל של קילו אחד ובשק ששוקל 20 קילו במחיר מבצע. אם תזמינו מאיתנו כמות של חמש קופסאות בקנייה אחת, תקבלו קופסא נוספת במתנה. במידה ואתם מעוניינים לבצע הזמנה סיטונאית או במקרה שיש לכם שאלה, אתם מוזמנים לצלצל אלינו למספר 02-6520150

דלג לתוכן מרכזי

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

אפשרויות משלוח לבחירה בקופה

  • איסוף עצמי בחינם
  • אספקה ישירה לכל הארץ 39 ₪

אנו עושים כל מאמץ להביא את המשלוחים עד ללקוח במהירות האפשרית 

הזמנות שיתקבלו עד לשעה 12 יטופלו באותו יום עבודה

אספקה לכל כמות ולכל הארץ בהתאם למפורט בדף המוצר

ככל שיהיו עיכובים או בעיות אנו מבטיחים לשתף ולהציע פתרון לשביעות רצונכם